top of page

Çocuklar İçin Müziği Keyifli Hale Getirmek


Çocuklar, özellikle erken yaş gruplarına baktığımızda, her şeyi oyun yoluyla

öğrenmeye çalışırlar veya dahası, oyun yoluyla öğrenirken, aslında yeni bir bilgi aldıklarını fark etmeden öğrenirler. Çocuklara müzik öğretirken de aynı şeyler geçerlidir. Oyunlar ve farklı aktivitelerle öğretmek. Burada önemli olan çocuğun eğlenmesi, fakat eğlenirken de aynı zamanda bilgi edinmesidir.

Erken yaş grubunda olan çocuklara bir şeyler öğretmek aslında çok kolay, çünkü çocuklara bir şey söylediğinizde anında algılıyor, sadece icraata dökmek zaman alıyor. İki yaşındaki bir çocuğa birkaç kelime konuştuğunuzda, sizi anlar, sadece daha tam konuşamadığı için, sizin gibi normal bir cevap ile karşılık veremez. Çocuklara müziği öğretmek istiyorsanız, dersi tamamen bir oyun sahnesine çevirmeniz gerekiyor. Beraber müzikli oyunlar oynayabilirsiniz. Şarkılar söyleyebilir, hatta dans edebilirsiniz. Çocuk, oyun ve müzik dediğiniz zaman, zaten otomatik olarak bir oyun ortamı yaratmış oluyorsunuz. Çocuklara müziğin notalarını, nota isimlerini ve nota seslerini öğretirken bile yüzlerce oyunlar ve aktiviteler bulabilirsiniz. Boyamalar ve çıkartmalar ile beraber notaları öğretebilirsiniz. Şunu göreceksiniz ki çocuk, oyunlar ve aktivitelerle beraber, müziği çok daha hızlı öğrenecektir.

Çocuğa bir şeyler öğretmek veya bilgi aktarmayı “çok zor” olarak nitelendirmeyin. Aslında zor değil, sadece doğru yöntemi bulmak gerekiyor. Sadece eğitim kurumlarında veya okullarda değil, evde de çocuğunuza müzik eğitimi verebilirsiniz. Piyanonuz veya orgunuz varsa, beraber şarkılar söyleyin, dans edin ya da nota boyamaları yapın ve çocuğunuz için müzik eğitimini en zevkli hale getirin. Çocuk ne kadar eğlenirse, o kadar daha hızlı ve fazlasını öğrenir. Unutmayın ki çocuğun işi oyun oynamak ve eğlenmektir.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page