top of page

Müzik İle Yaşamak ve Müziği Öğretmek

Böyle özel bir günde, sanırım en doğru olan müzikle yaşamak ile beraber, müzik öğretmenliğini anlatmak olacaktır. Bir müzik öğretmeni nasıl olmalı, müzikte neler nasıl öğretilmeli? Müzik eğitmenliğinin zor olduğu doğru, fakat zor olduğu kadarda keyiflidir. Bizim işimiz, müzik bilgilerini çocuklara ve gençlere en doğru şekilde aktarmak. Müzik içimizde yaşatılması gereken önemli bir sanat alanıdır ve bunu çocuklarımıza ve gençlerimize en doğru şekilde aktarabilmekte, biz öğretmenlerin işidir. Öğretmenlik, sadece müzikte değil, bütün alanlarda çok önemlidir. Öğretmenlik aslında sadece bilgi aktarmak değil, aynı zamanda bilgileri doğru aktarabilmektir. Müzik öğretmeni olmanın en keyifli yönü, müzik öğretmenliğinde, sadece öğretmiyorsunuz, aynı zamanda, öğrettikçe sizde öğreniyorsunuz. “Öğrenmenin yaşı yoktur” derler ya, bu özellikle müzikte çok doğru. Öğrenmenin ve öğretmenin gerçekten yaşı yok. Yeter ki siz isteğin.

Müziği nasıl öğreteceğinize gelince; müziği öğretirken, müziği sevdirmeniz gerekiyor. Müzik öylesine baştan savma öğretilecek bir sanat alanı değil. Karşınızdaki kişiye müziğin güzelliğini ve keyfini aktarabilmeniz gerekiyor. Müzikte elbette öğrenilmesi gereken birçok konu var, fakat konulara değinirken, karşınızda müziği sevmeye çalışan bireyin, müziği daha fazla sevmesini sağlamanız gerekiyor. Bu da sürekli olarak teorik bilgiler vererek değil, yaş gruplarına göre, çocuklara yönelik veya yetişkinlere yönelik şarkılar söyleyerek, farklı etkinlikler ve atölyeler organize ederek, müzik eğitimini daha da zevkli hale getirmeniz gerekiyor.

Profesyonel olarak müzik öğretmek ve hobi olarak müzik öğretmek arasında elbette dağlar kadar fark var, fakat eğer öğretmeyi veya başka bir deyişle, yeni bilgileri başkalarına aktarmayı seviyorsanız ve müzik başta olmak üzere, Sanat’ı seviyorsanız, herhangi bir sorun yaşamadan, takılmadan öğretebilirsiniz. Burada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Baş Öğretmenimiz Başta Olmak Üzere, Bütün Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutlar, Daha Nice Mutlu Öğretmenler Günleri Geçirmenizi Dileriz”.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page