top of page

Çocuklara Müziği Sevdirelim

Çocuklara en çok sevdirmemiz gereken konulardan bir tanesi sanattır. Sanatın en

önemli alanlarından bir tanesi ise müziktir. Müzik, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimleri açısından çok önemlidir. Çocuklar, müzik ile beraber hayatın birçok disiplinini öğreniyorlar. Müzik, çocuklara sabırlı olmayı, paylaşmayı ve birbirlerini dinlemeyi öğretiyor.

Çocuklara müziği sevdirmek aslında kolay, fakat bunu yaparken dikkat etmek gerekir, çünkü bu sevgiyi çocuğu boğmadan vermek gerekmekte. Zorla sevdirmeye çalışırsanız, sevmek istese bile bir süre sonra kaçmaya başlar. Bu sebeple önce ebeveynlerin sabırlı olması gerekiyor. Onlarla beraber şarkılar söylemeniz, onlarla beraber dans etmeniz ve müzik eşliğinde farklı oyunlar oynayarak müziğe olan ilgilerini artırmanız gerekiyor.

Günümüzde, internet sayesinde milyonlarca çocuk şarkısı bulabilirsiniz. Birini açın ve doğaçlama ile bir aktiviteye başlayın. Çocuğunuzun ne kadar müziği sevebileceğini anlayacaksınız. Hayatımızda, müzik kadar çocuğunuza katkıda bulunacak bir sanat

veya bilim alanı belki yoktur. Bilim alanı diyebiliyoruz, çünkü örneğin özel psikolojik tedavilerde bile kullanılabiliyor ve bu tedaviye "Müzik Terapisi" deniliyor.

Çocuğunuzu mutlaka müzik ile tanıştırın. Beraber şarkılar söyleyin, dans edin, müzik eşliğinde beraber eğlenin. Müziği asla hayatınızdan çıkarmayın. Müzik her zaman yanı başınızda olsun. Çocuğunuza müziği sevdirmeyi ve onları müzik ile büyütmeyi unutmayın. Çocuğunuz müzik dinleyerek, şarkılar söyleyerek, dans ederek büyüdüğü takdirde, hayatında birçok avantajların olacağını göreceksiniz. Siz çocuğunuzu ne

kadar müziğe yaklaştırırsanız, çocuğunuz da müziği o kadar fazla sevecek ve

vazgeçemeyecektir.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page