top of page

Müziğin Hayatımıza Kattıkları


Müzik, evrensel bir dil olarak hepimizin hayatında olması gereken bir sanat alanıdır. Müzik eşliğinde birçok aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Müziğin hayatımıza katacağı en önemli unsurlardan bir tanesi sabırlı olmaktır. Sabır biliyorsunuz ki insan hayatında çok önemli bir yer alır ve insanlar sabırlı olmak sayesinde birçok şeyi başarabiliyor. Sabır, evet sadece beş harften oluşan küçük bir kelime, fakat anlamı çok büyük. Bir söz vardır "Sabrın sonu selamettir" diye, bu gerçekten çok doğru ve sabrettiğiniz müddetçe bunun gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Sabır gerçekten çok önemlidir. Siz ne kadar çok sabretmesini bilirseniz, o kadar daha fazla hayatınız düzene giriyor ve sabretmesini de müzik ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra müzik, kendinize ve çevrenize saygı göstermeyi ve duymayı öğretir. İnsanların birbirine saygı gösterebilmesi çok önemlidir. Karşınızdaki kişi kim olursa olsun ona saygı gösterebilmeniz gerekiyor, gerek dost, gerekse maalesef düşman. Siz ne kadar saygı gösterirseniz, karşınızdaki insanlar size o kadar daha fazla saygı gösterir. Müzikte saygının çok büyük bir yeri bulunur. Müzik icra edebilmeniz için hem sanata hem de insanlara saygı gösterebilmeniz gerekiyor. Müzik öyle bir sanat alanı ki, insanın hayat düzenini ciddi ve olumlu şekilde düzenleyebiliyor. Hayatınıza müziği alarak, bedensel ve ruhsal olarak birçok alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Müzik'te sabır gibi, sadece beş harften ibaret bir kelime değildir. Daha büyük anlamlar taşır ve bu anlamlar hayatınıza birçok avantajlar ve renkler kazandırır.

Müziğe erken yaşlarda başlamak her zaman büyük bir avantajdır, çünkü müzik ile beraber birey, kendisini geliştiriyor. Erken yaşlarda, bedeninizi ve ruhunuzu müziğe yönelik olarak geliştirebiliyorsunuz. Ne tür müzik icra ettiğiniz veya müziğin hangi alanında çalışmak istediğinize bağlı olarak bedeninizin ve ruhunuzun farklı sekmelerini geliştirebilirsiniz. Müzik hayatınızı geliştirmek konusunda ciddi bir katkı sağlamaktadır. Birçok kişi bu sebeple müziğin farklı tarzlarını dinleyerek kendisini tanımaya çalışıyor. Müziğin hayatımızdaki önemi çok büyük ve öyle ki, müziksiz gerçekten hayat düşünülmez. Şundan emin olabilirsiniz ki müzik varsa, hayat var, hayatınızda renk var ve hayatınız daha da düzenli olur. Müziğin gizli ve etkili güçleri vardır.

Müziğin size ne kadar çok şey öğrettiğini tahmin etmeniz imkansızdır, çünkü çok fazla katkısı oluyor. Müzik hem psikolojik olarak hem de bedenen çok önemli bir sanat alanıdır. Hatta daha detaylı anlatmak gerekirse, psikolojik ve felsefi bir alandır. Müziğin bize kattıklarını saymak ile bitmez. Özellikle çocukların üzerine verdiği etki, onların hayatına olan katkısı ciddi anlamda büyüktür. Çocuklar müzik ve sanat ile beraber büyüdükleri zaman, çok farklı yerlere gelebiliyorlar. Kendi ayakları üzerinde durmayı daha kolay ve hızlı öğreniyorlar. Bedensel ve ruhsal gelişimleri daha hızlı ve tertipli oluyor. Müziğin hayatımıza kattıklarını saymak gerçekten çok uzun sürer, çünkü çok fazla konu var.

Burada müziğin hayatımıza kattığı sadece birkaç unsurdan bahsettik. Müzik sadece sabırlı olmayı ve saygı göstermeyi ya da hayatınızı düzene koymayı öğretmiyor, öğrettiği daha yüzlerce, hatta binlerce şey var, fakat elbette burada hepsinden bahsedemeyeceğimiz için, bir kısmını da bir sonraki yazı da bahsedelim. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki müzik hayatınıza hiçbir zaman bir olumsuzluk getirmez, aksine her zaman olumluluk getirir. Müzik dinledikçe rahatlarsınız, müzik eşliğinde dans ettikçe rahatlarsınız. Müzik, psikolojinizi ve bedeninizi hiç ummadığınız kadar rahatlatacaktır. Eğer kendinizi rahatlatacak, hayatınızı değiştirecek bir şeyler arıyorsanız, mutlaka müzik ile ilgilenin veya küçük bir çocuğunuz varsa ve sanata yatkın ise, sanata yönelebilmesi için ona yardımcı olun.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page